Agency
Team
Work
Experience
Contact
News

Baby Bottles 25/10/2011 Ecoute Violences Conjugales 19/11/2010 AltaRiva 19/02/2010 Satanas verzorgt de communicatie voor de CCAI 28/01/2010


Satanas komt op tegen echtelijk geweld
Op initiatief van de Franse Gemeenschap, Wallonië en de Franse Gemeenschapscommissie heeft Satanas een campagne uitgewerkt die draait rond een mythisch liefdeslied van de Belgische zangeres Maurane dat iedereen kent: “L’Un pour l’Autre” (De Een voor de Ander).
Om de aandacht van de kijkers te wekken, speelt de TV-spot met de tegenstelling tussen een schitterend, sober gebracht lied tegen een zwarte achtergrond en lawaai dat echtelijk geweld suggereert met een wazig beeldscherm. Deze discrepantie, die allesbehalve gebruikelijk is in de reclame, grijpt naar de keel door zijn eenvoud en illustreert de onbewuste, maar zo vaak beleefde gedachte: “Ik ben gewelddadig omdat ik je doodgraag zie” en “Ik aanvaard alles omdat ik van je hou”.
Om op het einde van de TV-spot een schokeffect teweeg te brengen, wordt het gekleurde gezicht van een vrouw getoond met een blauw oog in de vorm van een hartje. Dit beeld komt aan als een “mokerslag”. Het contrasteert sterk met de eerdere zwart-witbeelden en wordt ondersteund door de slogan “Ne restez pas dans l’ombre” (“blijf niet in het duister”). De eindsignatuur roept slachtoffers, getuigen en daders op om gratis te bellen naar het nummer 0800 30 030, de hulplijn voor echtelijk geweld “Ecoute Violences Conjugales”.
De tv-campagne wordt ondersteund door een radiospot en door affiches op het openbaar vervoer, zowel in trein- en metrostations als op bussen en trams.

www.ecouteviolencesconjugales.be
VisuNews03.jpg
Agency Team Work Experience Contact News
Logo Satanas
FR
NL
EN

Contact
2019 Satanas © ACMS by GStory